Afsluiting impact onderzoek

By Lotus De Wolff | Nieuws

Apr 26

Hey hey,

Wat leuk dat je dit leest. Ik wil je graag vertellen dat we laatst ons Impact-onderzoek eindelijk afgesloten hebben! Het impact-onderzoek is al sinds 2016 bezig. We hebben gekeken of de voorbereidingstraining die  Stichting Muses geeft daadwerkelijk impact heeft. Dus zijn de vrijwilligers die de voorbereidingstraining hebben gevolgd ook echt beter voorbereid op hun vrijwilligerswerk? Er zijn verschillende onderzoekers die bezig zijn geweest en hebben gewerkt aan dit mooie onderzoek. En uiteindelijk is het onderzoek in januari 2019 afgesloten en hebben we een FINAL REPORT voor iedereen. Dit rapport is er zodat iedereen kan lezen over de inzichten die er zijn gekomen door dit onderzoek.

AUTHORS

De schrijvers van het FINAL REPORT zijn Luc van den Boogaart en Vera Huisman. Hieronder vertellen de schrijvers wat over het rapport en hun ervaringen erbij.

Vera  Huisman (25)

"Als hoofdonderzoeker heb ik een hele fijne tijd gehad. Toen ik begon als hoofdonderzoeker was er al veel werk verricht. Het was een leuke uitdaging om alle data te verzamelen, te analyseren en te communiceren. Er was veel ruimte voor het inbrengen van eigen ideeën en ik heb ontzettend veel geleerd, bijvoorbeeld bij het bedenken en maken van de nieuwe website www.route2volunteer.info. Met een leuk team van onderzoeksstudenten hebben we voor veel verdieping kunnen zorgen in het onderzoek. Het was erg leuk om deze studenten te begeleiden en feedback te geven. Door de inzet van heel veel mensen hebben we veel kunnen bereiken. Ik ben dan ook erg blij met het resultaat. Het impact-rapport geeft een mooi beeld van hoe waardevol de training van Muses is!"

Luc van den Boogaart (24)

"Onderzoek, verbetering, communicatie. Deze drie woorden stonden centraal vanaf moment één dat ik in april bij Muses terecht kwam. De organisatie had al heel erg mooie en grote stappen gezet om het effect van de training inzichtelijk te maken en de training te verbeteren. Aan mijn collega Vera en mij de taak om deze stappen voort te zetten. Met het waanzinnige enthousiasme en hulp van Romy, Jurrien, (onderzoek-)stagiaires en iedereen die Muses lief is, werd er hard gewerkt de afgelopen maanden. Het resultaat: Een heel mooi impact rapport, de mega-informatieve website www.route2volunteer.info afgestudeerde onderzoeksstudenten, top-team van trainers, blije partners en het allerbelangrijkste: Nog beter voorbereide vrijwilligers!

HIGHLIGHTS

Het impact-onderzoek is een onderzoek van 2,5 jaar geweest en heeft heel wat resultaten en inzichten opgeleverd.

Er is binnen dit onderzoek  gekeken naar wat de succesvolle vrijwilliger is volgens projecten en organisaties. Er zijn tien competenties naar voren gekomen die volgens onderzoek “de succesvolle vrijwilliger” heeft: 

1. Openheid
2. Samenwerken
3. Flexibiliteit
4. Nieuwsgierigheid
5. Kennis over cultuurverschillen
6. Zelfkennis
7. Betrouwbaarheid
8. Initiatief nemen
9. Interculturele communicatie
10. Zelfvertrouwen

Meer info over de competenties? Klik hier!

Om de kennis en ervaringen te delen met alle eventuele en toekomstige vrijwilligers is er een website ontwikkeld, Route2volunteer.info. De website geeft daadwerkelijk een route naar succesvol vrijwilligerswerk. Het zou kunnen zijn dat je dit blog ook leest op deze website. Neem even een kijkje naar de route en welke stappen hierbij naar voren komen. De route informeert toekomstige vrijwilligers over alles waar ze aan moeten denken en bewust over moeten zijn in hun voorbereiding voor hun vrijwilligersreis. 

De website meteen bekijken? Klik op de afbeelding hieronder!

CONCLUSIONS

-     Vrijwilligers die getraind worden door Stichting Muses zijn bewuster gedurende hun vrijwilligersperiode.

-     We weten welke competenties belangrijk zijn voor een succesvolle vrijwilliger.

-     We weten hoe we de training elementen kunnen optimaliseren door middel van deze competenties.

Wil je meer weten?

Klik op ons logo hieronder en lees het FINAL-REPORT!

About the Author