Aanbeveling voorbereidingtrainingsdag

Plaats hieronder een korte aanbeveling voor de voorbereidingstraining die je hebt bijgewoond! Ons doel is om zoveel mogelijk vrijwilligers voor te bereiden op vrijwilligerswerk in het buitenland zodat de impact van al deze vrijwilligers wereldwijd wordt vergroot.

Leave a Comment:

(25) comments

Nikkie 25/07/2016

Hele nuttige training gehad over Afrika. Was heel erg fijn en ik ben echt met alle info aan de slag gegaan, ik ga nu sowieso beter voorbereid op reis.

Reply
Dirk Jan 12/06/2016

Zaterdag 11 juni de voorbereidingstraining gevolgd. Een leerzame maar vooral leuke dag gehad. De training geeft je een goede basis voor de reis en het vrijwilligerswerk in Afrika. De trainsters zorgden voor de juiste interactie. Een absolute aanrader!

Reply
Rianne de Bruin 23/05/2016

Op zondag 22 mei de voorbereidingsdag gevolgd. Echt een hele leuke leerzame dag gehad, en zelfs nog iemand ontmoet die in dezelfde periode naar hetzelfde project gaat.

Tijdens deze dag zijn er tips gegeven over hoe om te gaan met hechting en cultuurverschillen. Er werd duidelijk uitgelegd hoe je een goede vrijwilliger kan zijn en dat als je ook schade kan achterlaten als je verkeerd omgaat met bepaalde dingen.

Deze dag heeft mijn zelfvertrouwen om alleen op reis te gaan vergroot. Er was tijdens de dag ruimte voor vragen en er was een leuke interactie.

Echt een aanrader om deze dag te volgen! Ik ben al een keer naar Afrika geweest en dacht dat ik alles al wel wist. Maar dit was zeker niet het geval, dus ook als je er al een keer geweest ben als nog een aanrader!

Reply
Petra 09/05/2016

Op zaterdag 30 april de speciale voorbereidingstraining gevolgd voor Afrika. Wat een leuke dag heb ik gehad, veel nieuwe dingen gehoord. De ervaringen van oud-vrijwilligers waren heel leuk om te horen en het ontmoeten van de andere vrijwilligers was ook leuk.

Veel tips en tricks geleerd, do’s en dont’s. De landen en culturen goed doorgenomen en dingen gehoord waar ik nog niet aan gedacht had.

Door deze dag ga ik veel zekerder op reis, de terugkomdag ga ik ook zeker doen wanneer ik weer terug ben vanuit Afrika!

Ik kan het iedereen aanraden, echt doen!

Reply
Tineke 07/05/2016

Afgelopen vrijdag 6 mei voorbereidingstraining gehad bij Muses, een dag vol nuttige informatie!!
Zou een ieder die als vrijwilliger vertrekt willen aanraden deze training te volgen.

Je leert veel over de gebruiken, de normen en waarden die gelden in het land en waar je als vrijwilliger
natuurlijk rekening mee dient te houden.

Wat mooi is dat de informatie mij ook nog wat over mezelf heeft geleerd!!

Reply
Rijk Snitselaar 10/04/2016

Vrijdag 08-04-2016 heb ik bij Muses de voorbereidingstraining gevolgd. Het was een leerzame dag, met nuttige info en tips van de trainers. De trainers waren ervaren vrijwilligers in het buitenland, die met hun ervaringen en tips een verrijking zijn. Al met al een leuke en nuttige dag, ik ga nu veel bewuster naar Oeganda toe!

Reply
Peter van der Wal 22/03/2016

Afgelopen zondag heb ik de voorbereidingstraining van Muses gevolgd in Amsterdam. Voor dat de training begon had ik er niet erg veel zin in, in de veronderstelling dat ik alles al wel wist wat ik moest weten… niet dus!

De voorbereidingstraining is voor mij een erg leuke maar vooral een leerzame dag geweest. Het was voor mij een bewustwording van de leuke maar ook de lastige kanten van het doen van vrijwilligerswerk. Aan veel aspecten als onervaren vrijwilliger denk je niet. We kregen veel voorbeelden van eigen ervaringen van de trainsters. Door deze training ga ik voor mijn gevoel bewuster naar het buitenland toe en ben ik beter in staat lastige problemen op te lossen.

Ik raad iedereen die vrijwilligerswerk in het buitenland aan deze cursus te volgen. Geen internet pagina kan je voorbereiden op veel situaties die zich voor kunnen doen tijdens het doen van vrijwilligers werk. Deze cursus wel!

Reply
Diede 12/03/2016

Ik heb een hele fijne voorbereidingstraining gehad gisteren.
Het was allemaal heel fijn en gezellig georganiseerd. We raakten meteen aan de praat bij binnenkomst waar iedereen naartoe ging etc. De leeftijdsverdeling vond ik ook fijn. Er waren meiden en vrouwen van alle leeftijden.
De presentatie werd fijn ondersteund door een powerpoint en filmpjes. Ook de trainsters waren ervaren vrijwilligers in het buitenland. Met goede voorbeelden hebben we een beeld kunnen krijgen waar je tegenaan kunt lopen en hoe je je daarop voor kunt bereiden.
Ook het extra boekje en de verzorging met een lekker chocolaatje maakte het helemaal af.
Ik heb er veel aan gehad en ik ben nog meer klaar voor mijn reis.
Landspecifiek was het niet, maar dat is niet te doen natuurlijk. De onderwerpen die aan bod kwamen zijn voor iedereen van toepassing zoals duurzaamheid, jouw effectieve rol als vrijwilliger en de cultuurshock. Erg fijn. Ik vertrek over een week naar Bali, laat maar komen hihi

Diede Munnik.

Reply
Lisette de Vries 14/12/2015

De training heeft mij een aantal belangrijke dingen geleerd waar ik zeker veel aan kan hebben op mijn reis. Na deze training heb ik het gevoel alsof ik beter met ‘lastige’ situaties zal kunnen opgaan op mijn reis en ben ik echt nog meer gaan uitkijken naar mijn reis! Zeker een aanrader, ook als je niet zo zeer projecten met kinderen gaat doen. Er worden ook handige tips besproken hoe je het meeste uit je reis kan halen en nog belangrijker: hoe je jezelf goed in het oog houdt.

Reply
Aart Mulder 14/12/2015

De training maakte mij nog enthousiaster en bewuster van de unieke ervaring die te wachten staat. Het delen van ervaringen met andere vrijwilligers, onder begeleiding van inspirerende trainers, werkte prima.
Ook goed omdat een aantal belangrijke valkuilen behandeld wordt. Vooral het onderwerp “Hechting” was hierbij erg boeiend.
Kortom een aanrader voor iedereen die als vrijwilliger op reis gaat!

Reply
Merel 18/04/2015

De informatie die tijdens de training wordt gegeven is vrij voor de hand liggend maar maakt je bewust van allerlei dingen waar je anders waarschijnlijk niet aan had gedacht. Wat doe je bijvoorbeeld als een vrouw naar je toe komt met vier hongerige kindjes en je vraagt om wat geld om eten voor de kinderen te kopen. Of wat doe je als de lerares van een klas jou vraagt om de les over te nemen? Allerlei dingen waar je tegenaan gaat lopen en waar je dankzij de training van Muses goed op voorbereid bent. Zo kom je niet voor het blok te staan. Dankzij de training weet ik nu hoe ik moet handelen in leuke maar ook in minder leuke situaties en wat mijn rol als vrijwilliger is. Heel nuttig dus!

Reply
Sanne Maria Parqui 13/03/2014

Afgelopen zaterdag heb ik samen met een stuk of 20 andere vrijwilligers de voorbereidingsdag van Muses gevolgd. Heel warm werden we ontvangen en hebben we een lekker kopje thee/koffie gedronken alvorens neer te strijken in de kring van stoelen. De Musestrainers zijn allemaal sympathieke vrouwen die zelf een hoop vrijwilligerservaring hebben. Ze wisten ons goed in te lichten over wat ons te wachten stond met behulp van situaties, type vrijwilligers en een aantal vragen die we onszelf moesten stellen. Het was een goed verzorgde dag, met leuke presentaties en een hele hoop goede lessen om mee te nemen naar het buitenland. Echt een aanrader!

Reply
Emma Hamberg 17/02/2014

De voorbereidingsdag van Muses was leerzaam, inspirerend en gezellig! Een hele goede voorbereiding en begeleiding voor je reis naar een heel andere cultuur, waarbij je veel tips krijgt, nadenkt over situaties die je tegen kunt komen en verwachtingen kunt bespreken! Als je weer terug bent kun je naar een terugkomstdag, die heb ik nog niet gehad omdat ik nog moet vertrekken, maar ook dit lijkt me een heel goed initiatief, zo kan je nog een keer al je ervaringen delen met anderen die (ongeveer) hetzelfde hebben meegemaakt als jij! Daarnaast zijn de begeleiders echt tof en sta je als vrijwilliger centraal bij hen!

Reply
Els Wierenga 17/12/2013

Afgelopen vrijdag was ik bij de voorbereidinsdag voor vrijwilligerwerk in o.a. Zuid-Afrika. Op de website van Muses had ik al 2 goede argumenten gelezen om vooral wel te gaan: een goede voorbereiding geeft een reeël beeld van wat je kunt verwachten én je kunt er veel meer uit halen dan wanneer je dat niet doet.

Ik heb er zeker geen spijt van gehad, vond het nuttig en de opzet van de training is afwisselend in interessant. Er kwamen onderwerpen aan de orde zoals hechting, fondsenwerving, de rol van de vrijwilliger, de kwaliteiten die je inkunt zetten, wat kun je bijdragen, wat kunje beter niet doen. Kortom, ik had t niet willen missen.
Bedankt voor een leuke training, ook mooi: het gaat meteen meer leven!

Groeten, Els

Reply
Joey Truijens 16/12/2013

Zeg je voorbereiden op je reis naar het buitenland, dan zeg ik voortaan voorbereidingstraining volgen bij Muses! Ik heb 13 december deze training gevolgd, en vond het erg nuttig. Het is vooral erg leerzaam/nuttig/leuk om je verwachtingen en vragen te bespreken met andere (ex-)vrijwilligers, zij maken immers hetzelfde mee als jij!

Reply

Ik heb afgelopen vrijdag een enorm leuke en leerzame dag gehad in Amsterdam tijdens de vrijwilligerstrainingsdag! Het was enorm interessant te horen wat andere vrijwilligers gaan doen en wat ervaringen zijn van (oud) vrijwilligers. Het motiveert je nog meer om het volste uit je korte tijd daar te halen, maar ook voornamelijk hoe je om kan gaan met bepaalde (minder leuke) situaties. Ik denk dat de cursus me nu al een beter gevoel heeft gegeven over de voor mij nog onbekende locatie en cultuur. Ik kan niet wachten om te vertrekken!

Reply
Wendy v Alphen 01/12/2013

Ik heb in November deelgenomen aan de vrijwilligerstrainingsdag in Amsterdam. Heb er echt wat aan gehad. Er kwamen toch best veel dingen ter sprake waar ik niet of niet genoeg over nagedacht had. Ben me er nu bewuster van en zal het zeker in de praktijk gaan toepassen. Dank jullie wel voor alle duidelijke en realistische informatie!

Reply
Sabien Brehler 28/10/2013

Ik vond het een superleuke en leerzame dag. Het is leuk om ervaringen van oud vrijwilligers te horen en nieuwe vrijwilligers te ontmoeten. Ik weet nu beter wat ik kan verwachten en dit gaat me zeker helpen als ik straks op reis ben. Heel erg bedankt!

Reply
Linda 19/09/2013

Hoewel de één wellicht al denkt alles te weten en de ander juist nog (vrijwel) niets weet, is deze training echt voor iedereen aan te bevelen! En hartstikke leuk!
Allerlei thema’s komen aanbod; van cultuurverschillen tot je persoonlijke 112! Ben jij een superman of juist een (gezellige) kerstman? Je komt er allemaal achter tijdens de training…

En mocht je echt alles al blijken te weten, dan heb je in ieder geval een hele leuke dag gehad, waarop je veel nieuwe mensen hebt leren kennen die hetzelfde avontuur aangaan als jij!

Reply
Susan 27/07/2013

Vandaag nog even op de valreep de voorbereidingstraining bijgewoond voordat ik volgende week voor drie maanden naar Ghana vertrek om aldaar in een ziekenhuis te werken. Heel boeiend om de verhalen van oud-vrijwilligers te horen; wat ze meegemaakt hebben, bereikt hebben en tegen welke problemen ze aanliepen. Ook was het superleuk om te te horen wat andere deelnemers gaan doen en wat ze verwachten. Het was een inspirerende, nuttige en gezellige dag!

Reply
Moniek 09/07/2013

Zondag een voorbereidingsdag gehad, erg interessant, veel dingen geleerd en ervaringen van andere mensen gehoord. Hopelijk kan ik dit toepassen in mijn vrijwilligerswerk.

Reply
Anouk 25/06/2013

De voorbereidingstraining gevolgd bij Stichting Muses was een eye-opener! Ik ben me nu veel meer bewust van mijn doel en rol als vrijwilliger. Daarnaast was het erg handig om do’s en don’ts mee te krijgen en de verhalen van oud-vrijwilligers waren erg inspirerend! Een echte aanrader als je vrijwilligerswerk gaat doen!

Reply
Merel Brouwer 28/05/2013

Afgelopen zondag heb ik de training van Muses bijgewoond. Over een maand vertrek ik naar Thailand en op de trainingsdag heb ik veel nuttige informatie tot mij kunnen nemen. Ik ga vrijwilligerswerk doen in een weeshuis, dus de informatie over hechting met kinderen en over cultuurverschillen was erg handig. Naast praktische info is het bovendien leuk om over de plannen en ervaringen van anderen te horen. Een gezellige, geslaagde dag, ik raad het absoluut aan!

Reply
Lotte 25/05/2013

Ik ga deze zomer vrijwilligerswerk doen in Zuid-Afrika en heb daarvoor een training gevolgd bij Muses. Ik heb super veel geleerd over mijn rol als vrijwilliger, wat ik zeker wel en niet moet doen en over cultuurverschillen. Daarnaast werd ik ook geconfronteerd met verschillende situaties waar ik zelf nooit aan zou hebben gedacht en wat heel goed was om nu alvast over na te denken. Ook vond ik het super leuk om andere vrijwilligers te ontmoeten die vrijwel hetzelfde gaan doen en dat er de mogelijkheid is om achteraf ook nog ervaringen te delen. Ik zal het zeker iedereen aanraden!

Reply
aricia 28/02/2013

Ik heb de voorbereidingstraining gevolgd bij Muses voordat ik vertrok naar het Inca-project in Peru. Ik heb heel erg veel aan de bijeenkomst gehad, verhalen, ervaringen en verwachtingen scherpstellen. Ik was mij nu meer bewust van mijn Rol en doelen als vrijwilliger. Een echte aanrader!

Reply
Add Your Reply

Leave a Comment: