Lesgeven in Laslot, India

By Jurrien | Ervaringen

Jan 03

Door Jacob en Colina uit Laslot India

Het is goed vertoeven in het kamp. Zo nu en dan hebben we electriciteit. Warm water om ons te wassen wordt gekookt op het kampvuur. Het huishouden gaat hier gewoon door. De was doen, vloer vegen etc. We wonen in een stenen hut bedekt met klei. Het dak bestaat uit riet waar de muizen of ratten hun nestjes hebben.En jullie maar denken dat het hier warm is, vergeet het maar. Zodra de zon onder is, is het hier behoorlijk koud. We hebben onze truien hard nodig.

Verder is het gezellig om te kletsen met de andere vrijwilligers, en de uiteenlopende redenen waarom ze hier zijn en welk beroep ze uitoefenen. Zo hebben we een politieagente uit Oslo, een ijsverkoopster uit Duitsland. De laatste heeft natuurlijk in de winter niets te doen. We amken zo nu en dan even een wandeling buiten. Zo kwamen we er achter dat onze buren een kleine gemeenschap van slangenbezweerders is. De kinderen hiervan krijgen ook les van idex. Natuurlijk wilde een van hen wel even een cobra laten zien. Zolang ze de cobra maar in hun mandje houden vinden wij het prima om ze als buren te hebben.

We hebben elke dag Hindi en Yoga les. Naar de yogales zijn we nog niet geweest want dat begint wel erg vroeg. Vanochtend hebben we twee schooltjes bezoch, een soort van kinderopvang en we zijn bij de slangenbezweerders geweest. Daar wordt buiten les gegeven. De omstandigheden zijn zeer armoedig. De kinderen zitten in een donker hok van ongeveer 4 bij 4 meter op een koude vloer. Maar zijn enthousdiast en leergierig en komen graag naar school.Ook de ouders zijn hartsikke trots waneer de kinderen weer een paar woordjes hebben geleerd.

Morgen gaan we beginnen. Colina gaat werken in de kinderopvang en in de middag gaat ze de familie’s bezoeken in de dorpjes. Er is dan een tolk bij want de ouders spreken geen Engels. Bedoeling is om voorlichting te geven over hygiene en het belang van onderwijs.
Jacob gaat in de ochtend werken op een schooltje. Engelse les en rekenen voor kinderen tussen 5 en 10 jaar. In de middag gaat hij les geven aan de kinderen van de slangenbezweerders. Dit gebeurd in hun dorpje en in de buitenlucht.

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: